GROENE KERK

Doopsgezinde en Vrijzinnig Protestantse kerk

contact deze kerk

Doopsgezinden en Vrijzinnige Protestanten in Goes

Al zeker 15 jaar werken wij in Goes samen als een onderkomen voor mensen die zich vrijzinnig noemen. Om de 2 weken is er een kerkdienst, waarin open nadenken over levensvragen en geloofsvragen erg belangrijk is. Daarnaast hebben we oog voor elkaar. Het pastoraat is dus een belangrijke pijler. Maar evenzeer willen we nadenken over de noden in deze wereld; en dus ook in actie komen om dichtbij en veraf te helpen.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Tot nu toe staan viering, gezelligheid en ontmoeting hoog genoteerd. Maar mede door ds. Egbert Rooze willen we ook proberen onze maatschappelijke taak meer op ons te nemen. We hebben daarin al enkele zaken gedaan: LED-lampen in de kerkzaal, hulp aan de Voedselbank en bankzaken van de Doopsgezinden verhuizen van ING naar de Triodos. We willen kijken naar milieuzaken maar ook naar hulp en streven naar gerechtigheid.

Commitment

De gemiddelde leeftijd van onze leden en sympathisanten is relatief hoog. En de gemeente is vrij klein. In het kerkje aan de Westwal zijn gemiddeld 30 van de 50 stoelen bezet. Dus elk jaar wat ondernemen is voor ons een goede aanpak. Dit jaar willen wij ons richten op bewust inkopen en fair trade.

Contact met Doopsgezinde en Vrijzinnig Protestantse kerk

Adres:
westwal 41
4461CM Goes
stuur ons een mail