GROENE KERK

Dom van Sint-Elisabeth Grave

contact deze kerk

De r.-k. parochie H. Elisabeth bestrijkt het vestingstadje Grave en de dorpen Escharen, Gassel en Velp (NB). Met name de middeleeuwse Dom van Grave heeft een groot bereik. Steeds meer gasten weten de weg naar de kerk te vinden. De parochie vindt het belangrijk mensen iets mee te geven, niet alleen op het gebied van geschiedenis en erfgoed, maar juist op het terrein van het geloof met een toekomstperspectief. In navolging van de pauselijke encycliek “Laudato Si! (Geprezen zijt Gij)” hoort duurzaamheid daar volledig bij.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

In het beleidsplan 2018-2022 is een aanzet gegeven de parochie en de kerken te vergroenen. Sinds jaren komt de koffie uit de Graafse wereldwinkel. In de grote kerk zijn de lampen door ledverlichting vervangen. De stookkosten met met tienduizenden euro’s omlaag gebracht.

Commitment

Koffie, thee en andere producten worden duurzaam, liefst ingekocht bij de lokale Wereldwinkel. Daarnaast wordt het gesprek gezocht met overheden over het gebruik/opwekken van zonne-energie via de (daken van de) kerken. Het energiegebruik moet omlaag. Daarnaast dient er een inhoudelijk bewustwordingsproces opgestart te worden. Het kerkbestuur wil daarop beleid maken, zodat het thema – ook qua inspiratie – consequent op de agenda komt. Het dient niet slechts een intern proces te zijn, maar juist iets wat naar buiten toe wordt uitgedragen.

Contact met Dom van Sint-Elisabeth Grave

Adres:
Hoofdwagt 1
5361 EW Grave
stuur ons een mail