GROENE KERK

De Wittenberg Zeist

contact deze kerk

De Wittenberg in Zeist is een community die overwegend bestaat uit jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar. Wij zijn een leefgemeenschap, retraitecentrum en school in één. Jongeren kunnen hier wonen en deel uitmaken van de leefgemeenschap, een uitdagend tussenjaar van 5 maanden volgen (Inside-out) of een aantal dagen op retraite. Wij zijn een monastieke leefgemeenschap, wat onder andere betekent dat we leven op het dagritme van de getijdengebeden.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

De Wittenberg is een prachtig monumentaal pand, maar dat betekent ook dat het lastig is om het te verduurzamen. Wij proberen zoveel mogelijk kansen aan te grijpen om toch zo duurzaam mogelijk te zijn.

Op de Wittenberg wordt vrijwel niets weggegooid. Dit geldt voor eten, maar ook voor spullen (tenzij het echt kapot is en het niet valt te repareren). In de achterliggende tijd is er overal voorzetglas geplaatst en alle lampen die kapot gaan worden vervangen door led-lampen. Het overgrote deel van onze inboedel wordt tweedehands gekocht. Veel materialen worden bij het onderhoud van het gebouw hergebruikt. Afval wordt gescheiden ingezameld. Elke week gaat er een groepje mensen naar de Jumbo om eten op te halen dat op of over de datum is. Onze maaltijden bestaan voor het overgrote deel uit eten dat anders was weggegooid. Daarnaast drinken we al heel wat jaren fairtrade koffie en iets recenter ook eerlijke thee.

Commitment

– Avonden organiseren voor de leefgemeenschap over thema’s rondom duurzaamheid.

– Kijken naar de mogelijkheden rondom zonnepanelen.

– Een team oprichten die aan de slag gaat met duurzaamheid.

– Meer diversiteit proberen te creëren in de tuin.

Contact met De Wittenberg Zeist

Adres:
Krakelingweg 10
3707 HV Zeist
stuur ons een mail