GROENE KERK

De Wijnstok Dubbeldam/Dordrecht

contact deze kerk

De Protestantse wijkgemeente Dubbeldam is onderdeel van de Protestantse gemeente Dordrecht. Onze missie is `dichtbij bij God, elkaar en de wereld´.

We zijn een pluriforme gemeente, je mag komen/zijn zoals je bent.

Meer over onze gemeente vindt u op http://www.pkndubbeldam.nl/nl/over-de-gemeente/wat-ons-kenmerkt.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Wij staan aan het begin van het traject om te komen tot een groene kerk. Vorig jaar is er een groene diaken benoemd. De koffie is van fair-trade. De voorganger is zich bewust van bijvoorbeeld het klimaatprobleem, de zorg voor de schepping. Een aantal jaren al is er bewustwording op het gebied van voedselverspilling. De kerk heeft een herstelcafé, waar oude dingen ter reparatie aangeboden worden.

Commitment

Wij staan voor een geplande verbouwing van kerk, kerkzalen en kerkterrein. Dit geeft op de lange termijn veel kansen voor de toekomst. Zo wordt nagedacht over zonnepanelen, isolatie en gebruik van materialen. Vanwege de kosten zal dit niet allemaal op korte termijn plaatsvinden, maar wij willen als kerk in de toekomst graag zo klimaatneutraal mogelijk worden.

Naast dit grote project willen wij als gemeente jaarlijks met een aantal kleinere, simpele en concrete dingen de gemeente inspireren op het gebied van groene kerk, duurzaamheid en milieu.

Contact met De Wijnstok Dubbeldam/Dordrecht

Adres:
Dubbelsteynlaan West 70
stuur ons een mail