GROENE KERK

De Regenboog Harderwijk

contact deze kerk

Kerkelijk centrum De Regenboog in Harderwijk herbergt twee PKN wijkgemeenten: een Hervormde wijkgemeente en een Protestantse wijkgemeente. Beide wijkgemeenten gebruiken De Regenboog voor hun kerkdiensten en overige activiteiten en er vinden geregeld gezamenlijke activiteiten plaats.
Vanuit beide gemeenten bestaat in toenemende mate de wens om te verduurzamen en te streven naar meer sociale gerechtigheid. Van daaruit willen we samen de schouders zetten onder het initiatief van de Groene Kerken Actie.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Sinds enkele maanden wordt uitsluitend koffie geschonken met een Fair Trade keurmerk. In ons gebouw worden bijna dagelijks grote hoeveelheden koffie geschonken, dus maakt zeker een verschil!
Rondom het kerkelijk centrum wordt een mooie ‘Tuin van Lof’ aangelegd. De Regenboog ligt midden in een nieuwbouwwijk en is omringd door veel stenen en asfalt. Het is mooi om te zien hoe de kerktuin de omgeving letterlijk groener maakt! Er wordt goed nagedacht over de beplanting en het stimuleren van de biodiversiteit. De tuin bestaat uit een Liturgische tuin; aan een Stilte- en Gedachtenistuin en Pluktuin wordt gewerkt.
Binnen de Hervormde wijkgemeente bestaat een Michawerkgroep met een groot hart voor sociale gerechtigheid en duurzaamheid. Jaarlijks wordt de Michacursus aangeboden en avonden voor de Huiskringen. Zo worden steeds meer gemeenteleden toegerust en enthousiast gemaakt om mee te doen. Jaarlijks doet de gemeente mee met de Michazondag en zo nu en dan worden er ludieke acties georganiseerd om de mensen bewust te maken en in beweging te krijgen.

Contact met De Regenboog Harderwijk

Adres:
Biezenplein 1
3845KA Harderwijk
stuur ons een mail