GROENE KERK

De Huijberg

contact deze kerk

De Huijberg: plek met aandacht voor aarde en adem. Een leefgemeenschap bij een klooster. Gastvrij voor iedereen die op zoek is naar groene inspiratie: in teksten, in gesprek en ontmoeting, in levensritme, in de tuin, op de wandeling, in stilte en aandacht. Ook voor inspiratieweekenden voor groene werkgroepen bijvoorbeeld.

 

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

We zijn net gestart (na Stoutenburg en Sint Agatha) in een ‘nieuw’ huis uit de 40-‘er jaren. De zolder is geïsoleerd. Op de eerste verdieping is dubbel glas. Er zijn spaarlampen. We leggen een permacultuur-moestuin aan. We hebben geen auto en reizen met fiets en OV. We eten vegetarisch en biologisch. We bankieren bij de ASN. Gebruiken steeds minder zuivel. Kopen nauwelijks nieuwe kleding. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen (met groene zeep als wondermiddel!).

Commitment

Eerst de kleine dingen: verwarming isoleren, verlichting vervangen door LED. En dan in samenspraak met de huiseigenaar (Congregatie van de Broeders van Huijbergen) onderzoeken wat de verdere mogelijkheden tot verduurzamen zijn.

Contact met De Huijberg

Adres:
Boomstraat 28
4635 CX Huijbergen
stuur ons een mail