Chr. Ger. Kerk De Voorhof – Ermelo

Wij zijn de Christelijke Gereformeerde Kerk in Ermelo. Sinds 2019 zijn wij een denktank gestart en bezig onze kerkelijke gemeenschap bewust te maken van de impact die ons gedrag op het milieu heeft. Wij proberen stappen te zetten in duurzaamheid voor onze kerk. Ons uitgangspunt is dat vele kleine stapjes een grote positieve impact kunnen hebben.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak

Er is een denktank gestart om de gemeente bewust van duurzaamheid. Gebruik van duurzame koffie, geen wegwerpmateriaal gebruik bij de jeugdbarbecue.

Het stimuleren van fietsen naar de kerk en het stimuleren tot het maken van duurzame keuzes bij het aanschaffen van gebruiksartikelen.

Onderzoek in hoeverre hemelwater vanaf het dak van de kerk geïnfiltreerd kan worden in het grondwater.

Contact met Chr. Ger. Kerk De Voorhof – Ermelo