GROENE KERK

Bethlehemkerk Hilversum

contact deze kerk

De Bethlehemkerk is een pluriform samengestelde en gastvrije geloofsgemeenschap die zich ook richt op de buurt. Dit uit zich allereerst in de wijze waarop we met elkaar invulling geven aan de eredienst op zondagmorgen. Voor velen een vast moment in de week van ontmoeting, bezinning en bemoediging.

 

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Enige jaren geleden werd besloten tot een verbouwing van de 60 jarige Bethlehemkerk. Die verbouwing is aangegrepen om een aantal zaken aantal zaken aan te pakken die nu helpen om groene kerk te mogen zijn, o.a. plaatsing van 99 zonnepanelen op het kerkdak, waarvan de stroom beschikbaar is gesteld aan buurtbewoners. Zie dit filmpje!

 

 

Commitment

Er is een \”groene kerk plan\” ingediend bij een platform van de gemeente Hilversum. Daar werd het plan positief beoordeeld. We kregen een cheque van € 5.000 van het Hilversumse bedrijf Degree-n, een bedrijf dat zelf duurzaamheid hoog in zijn vaandel heeft, en met nano infrarood techniek warmtepanelen maakt. We hebben drie panelen in “bestelling”, van elk type dat bij Degree-n verkrijgbaar is 1 exemplaar. Ze leveren naar verwachting een stukje comfort en een stukje gasbesparing. We zijn van plan deze panelen te gebruiken om voorlichting te geven aan de leden van onze kerk, aan de buurtbewoners en aan bestuurders van alle andere kerken in Hilversum. Dat biedt tevens de mogelijkheid de andere kerken te wijzen op de landelijke organisatie van Groene kerken en op het belang van verduurzaming in het algemeen. De ervaring die we daarmee op doen willen we vervolgens delen met onze leden en met de andere Hilversumse kerken.

De regio Het Gooi heeft de ambitie om de eerste gasloze regio in Nederland te worden. De Hilversumse Meent heeft de ambitie om de eerste gasloze wijk in Hilversum te worden. In navolging is het kerkbestuur voorgesteld om de eerste gasloze kerk in Hilversum te worden.

Contact met Bethlehemkerk Hilversum

Adres:
Loosdrechtseweg 263
1215 JV Hilversum
stuur ons een mail