GROENE KERK

Apostolisch Genootschap Brunssum

contact deze kerk

Wij zijn een gemeenschap van mensen die sterk met elkaar verbonden zijn en waar iedereen welkom is. Hier mag je zijn wie je bent. Wij willen elkaar inspireren tot het brengen van meer menswaardigheid op de plaatsen waar wij leven en werken in de samenleving.

Wij zoeken naar antwoorden op vragen die in een mensenleven zomaar op je af komen. We voeren met elkaar gesprekken over levensvragen bij opvoeding, verlies of ernstige ziekte, maar ook in de dagelijkse gebeurtenissen. En wij zoeken de dialoog met mensen van andere levensbeschouwingen (contacten met o.a. Humanistisch Verbond en kerken in Treebeek of Brunssum). Bovendien werken wij samen met de gemeenschappen Heerlen en Sittard.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

  • Het apostolisch genootschap (70 gebouwen) heeft samen een windmolen gekocht. Deze wekt meer energie op dan de 70 gebouwen bij elkaar verbruiken. Op het gebouw liggen zonnepanelen, combinatie verwarming en ventilatie.
  • Er zijn themabladen voor de jeugd gemaakt (voor verschillende leeftijdscategorieën) om het thema duurzaamheid bespreekbaar te maken.
  • We scheiden ons afval

Commitment

Het gebouw ter beschikking stellen voor maatschappelijke (buurt) doeleinden

Contact met Apostolisch Genootschap Brunssum

Adres:
Wenckebachstraat 32
6446 XK Brunssum
stuur ons een mail