GROENE KERK

Antonius Kerk Leiden

contact deze kerk

Vier kerken, RK geloofsgemeenschappen die samen Regio Leiden Zuid vormen. Op 1 september – wereld gebedsdag voor de Schepping – starten we een jaar rond ‘Onze zorg voor de Schepping’. We vullen dat in met vieringen, lezingen, themawandelingen en kleinte acties zoals vuil rapen in de stad. Aanleiding is de oproep van de Paus en zijn Encycliek Laudato Si

In Regio Zuid zijn er 3 gemeenschappen en vier kerkgebouwen. De LamGods heeft er twee; de Antoniuskerk en de Maria Middelares. Dan zijn er nog de Petrus en de Hartebrug.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen
trees
Wat is er al gedaan

In alle kerken wordt er eerlijke koffie gebruikt, vuilnis gescheiden volgens de richtlijnen van de stad Leiden en wordt zoveel mogelijk het gebruik van plastic vermeden

Commitment

Op 1 september op de Wereld gebedsdag vieren, ploggen (vuilrapen) en we hebben een duurzame High Tea met een kleine info markt. Op deze info markt is er oa een ideeën tafel over wat iedereen thuis kan doen. Kleine workshops zoals bijen wasdoek maken ter vervaging van plastic.

We willen dmv lezingen, wandelingen en kleine acties meer bewust zijn creëeren onder onze gelovigen, een appèl laten uitgaan naar de stad Leiden en haar bestuurders en versterken door mee te werken aan het goede dat in Leiden al gebeurt.

Contact met Antonius Kerk Leiden

Adres:
Boshuizerlaan 13, 2321 SG Leiden
stuur ons een mail