GROENE KERK

Magnuskerk Anloo

contact deze kerk

De Magnuskerk in Anloo en de oudste kerk in Drenthe. Wij zijn een vrij kleine gemeente, maar erg druk bezig met de samenleving in ons dorp. Een van de zaken die wij al een paar jaar geleden hebben ondernomen is de officiële erkenning van FairTrade en daarna zijn wij bezig met initiatieven richting duurzaamheid en daarom leek ons Groene Kerk een goede uitbreiding van onze activiteiten.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Duurzaamheid proberen te bevorderen in de meest breedste zin des woord. Wij zijn bezig om alle lampen te vervangen door duurzame spaarlampen en bekijken ook of wij duurzamer kunnen gaan verwarmen. Bij alle nieuwe zaken kijken wij of er besparingen zijn te realiseren en dat is bij een eeuwenoude kerk niet altijd eenvoudig!!

Commitment

De tuinen van verbinding is een initiatief uit Amersfoort waarbij de kerk samen met de lokale gemeenschap een moestuin gaat opzetten en dat ook gemeenschappelijk gaan gebruiken. Het lijkt ons een goed mogelijkheid de lokale mensen daarbij te interesseren.
De Kerkenraad zal uit haar midden enkele mensen vragen deze speciale activiteit te gaan opzetten en begeleiden. Deze mensen zullen ook contact hebben en houden met de bewoners van Anloo die mee gaan doen. Het is de bedoeling hiervan uiteindelijk een jaarlijkse gebeurtenis van te maken.

Contact met Magnuskerk Anloo

Adres:
Kerkbrink 3
Anloo 9467 PH
Nederland
stuur ons een mail