GROENE KERK

Abdij Koningshoeven

contact deze kerk

Abdij Koningshoeven is een rooms-katholieke gemeenschap van monniken die behoren tot de Orde van de Trappisten. Wij zijn sinds 1881 gevestigd op een groot terrein van 160 hac even buiten de stad Tilburg. We leven in één van Nederlands grootste rijksmonumenten. Onze gemeenschap wil een plek zijn waar je God, jezelf en de ander kunt ontmoeten in een leven van soberheid, stilte en solidariteit. Het evangelie van Jezus Christus staat daarbij centraal. We voorzien in ons eigen levensonderhoud door het maken van biologische producten zoals bier, kaas, brood, chocolade en jam. Deze produkten verkopen wij ter plaatse. De winst die wij maken verdelen wij onder hen die het nodig hebben. Gastvrijheid is een belangrijke waarde in ons leven.

Wij zijn groen bezig!

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie check
energie en klimaat energie en klimaat check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen check
trees
Wat is er al gedaan

Tijdens de restauratie van ons complex (2009 – 2012) zijn isolerende maatregelen genomen, zoals bv dubbele glas- en loodramen

-zonnepanelen zijn geïnstalleerd en 40% van onze energie is nu afkomstig van zonnenenergie

-zonneboilers zijn geïnstalleerd

-we rijden sinds 2013 volledig elektrisch (2 auto’s)

-de producten die wij maken zijn allen gecertificeerd met het biologisch keurmerk.

Commitment

-aangezien een bierbrouwerij en een kaasmakerij waterverslinders zijn en vervuilers zijn we in 2018 begonnen met de bouw van een ecologische waterzuiveringsinstallatie. Deze is in het najaar van 2018 klaar en is dan de 1e van zijn soort in Nederland. Het gebruikte water, alle afvalstromen, worden dan gezuiverd en voor een deel hergebruikt en voor een deel terug gegeven aan de natuur. Wij leven in een van de droogste gebieden van Brabant.

-we zijn bezig met het nadenken over het omschakelen van aardgas naar alternatieve energiebronnen. Voor zo’n groot complex als het onze en voor onze industrie een grote uitdaging. We hebben onzelf tot doel gesteld om in 2025 energieneutraal te zijn.

Contact met Abdij Koningshoeven

Adres:
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
stuur ons een mail