Kom naar één van onze inspiratie-avonden!
In het najaar van 2017 organiseren Micha Nederland en Groenekerkenactie (een initiatief van Tear en Kerk in Actie) drie inspirerende avonden rondom het thema ‘Vernieuw je wereld.’

De avonden zijn bedoeld voor kerkgangers die aan slag willen om kerk en omgeving te verduurzamen.
In de vorm van een TedX-Talk wordt verteld hoe je met eerlijk consumptiegedrag jouw wereld kan verbeteren.

Ervaren kerken delen hun praktijkverhalen en er vindt zelfs duurzaam speeddaten plaats om met elkaar door te praten over de vraagstukken van de avond. Uiteraard ontbreekt de muziek niet. Het optreden wordt gegeven door Schrijvers voor Gerechtigheid in samenwerking met Amanda Lock.

Vernieuw je wereld! Deze avond ga je naar huis met tips voor een eerlijke en duurzame levensstijl die je zélf kan toepassen én met jouw hele gemeente.

Waar en Wanneer?
Dinsdag 7 november, Pakhuis de Regâh, Den Haag
Donderdag 16 november, Keizersgrachtkerk Amsterdam
Donderdag 23 november, Sociëteit NSEde, Ede.

Kaarten kosten 5 euro.

Klik hier om kaarten te reserveren: https://www.truetickets.nl/vernieuw-je-wereld.

Programma

Tijdens de avond wordt er aandacht gegeven aan de volgende vier thema’s: biodiversiteit, kerk en staat, klimaatneutraal en consumptie.

Dit kun je verwachten:

  • een interactieve quiz waarin je ontdekt hoeveel jij weet van duurzaamheid;
  • een optreden van Amanda Lock van Schrijvers voor Gerechtigheid;
  • spreekster Esta Steijn van Stop the Traffik;
  • inspirerende verhalen van kerken en individuen uit de praktijk;
  • duurzaam speeddaten om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid.

Waarom doen GroeneKerkenactie en Micha dit?
Wij geloven dat we als mensen aan elkaar gegeven zijn. Elke daad van recht die je hier doet, helpt iemand ver weg zelf op te staan uit armoede en onrecht. Daarbij gaat het altijd om de situatie ver weg én dichtbij. Want je kunt niet om je naaste ver weg geven zonder daarbij ook je naaste dichtbij te helpen. De avonden worden georganiseerd om sociale gerechtigheid, ecologische gerechtigheid en economische gerechtigheid meer voet aan de grond te laten krijgen.

We geloven dat kerken alles in huis hebben om een zichtbare, positieve rol te spelen bij de noodzakelijke maatschappelijke transitie om de slechte gevolgen van onze huidige levensstijl (klimaatproblematiek, uitputting van grondstoffen, aantasting van de waardigheid van mens en dier, afnemende biodiversiteit) te niet te doen. Als Micha Nederland en GroeneKerkenactie (een initiatief van Tear en Kerk In Actie) willen we kerken in deze ondersteunen, inspireren en versterken.