Op 28 en 29 mei organiseren we GroenGelovig, hét grootste christelijke evenement over duurzaamheid in Nederland voor elke gemeenschap én elk individu die in beweging wil komen voor Gods schepping.

DIRECT AANMELDEN VOOR GROENGELOVIG 2021

Je kunt je zelf aanmelden, maar je kunt ook kijken of er meer mensen uit jouw kerk of werkgroep mee willen doen, zodat jullie na het event samen een volgende duurzame stap kunnen zetten in jullie kerk of omgeving.

Dit jaar is het thema ‘Aarden.’ We denken na over het brengen van herstel aan Gods schepping door onszelf sterker te verbinden met God, met onze naaste en onze omgeving.

Voor kerken

Zaterdagochtend 29 mei organiseren we verschillende proeverijen, waar jullie je als kerk door kunnen laten inspireren. Je kunt kiezen uit verschillende proeverijen op de volgende terreinen:

1. Aarden in geloof: inspiratie vanuit de bijbel en de christelijke traditie voor een leven vanuit hoop voor de aarde.
    • Gods aanwezigheid in het lijden van de wereld en in onze zoektocht naar onze verantwoordelijkheid voor de aarde, door abt Bernardus Petrus
    • Als kerk een pioniersplek in je wijk, door Bettelies Westerbeek
  2. Geaard (geworteld) leven: de praktijk van een duurzame levensstijl, in verbondenheid met de schepping.
    • Hoe word ik een groene kerk?, door GroeneKerken, speciaal voor kerken die de eerste stappen willen zetten op het gebied van duurzaamheid
    • Duurzaam leven dankzij minimaliseren, door Gera van den Berg
    • Boeren en burgers samen op weg naar een bloeiende gemeenschap, door Diana van Veelen
  3. De toekomst van de aarde: visies op politiek, economie, landbouw, etc. voor een duurzame toekomst.
    • De vreugde van de beperking, door Paul Schenderling
    • Actievoeren voor het Klimaat, door Christian Climate Action

Op donderdagavond 3 juni organiseren we een webinar speciaal voor kerken: Mijn groene verhaal vertellen, hoe doe ik dat?. We hebben allemaal onze eigen redenen om groener te leven en willen hier graag over vertellen. Hoe doe je dit op zo’n manier dat je anderen ermee inspireert? Maarten Westerveen geeft in dit webinar tips om dat waar je enthousiast over bent qua duurzaamheid om te zetten in een inspirerend verhaal. Maarten is docent storytelling en podcasting en redacteur van “de waanzinnige podcast”.

Het volledige programma
GroenGelovig wordt dit jaar georganiseerd als interactieve online bijeenkomst.

• Vrijdagavond 28 mei luiden we deze duurzame week in met een online uitzending.
  • Zaterdagochtend 29 mei vervolgen we het event met proeverijen, waarin je drie proeverijen (seminars) van 25 minuten kunt bijwonen.
  • Zaterdagmiddag 29 mei kun je deelnemen aan diverse activiteiten in de natuur.

In de week van 31 mei – 3 juni bieden alle initiatiefnemers van GroenGelovig in de avonduren webinars aan rondom het thema ‘Aarden’ ter verwerking van de live-uitzendingen op 28 en 29 mei.

BEKIJK0 HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Aanmelden

Je kunt een ticket bestellen via Truetickets. Hiermee heb je de hele week toegang tot alle activiteiten.

Let op: Ons advies is om de kaarten voor GroenGelovig op tijd te bestellen. Tot en met 10 mei geldt er een vroegboekkorting. Een kaartje voor de gehele week met vroegboekkorting kost € 10.

In beweging voor Gods schepping
Het evenement dat GroeneKerken jarenlang organiseerde onder de naam ‘GroeneKerkendag’ is sinds 2019 een samenwerking geworden onder de naam GroenGelovig, een initiatief van Micha Nederland, EO, Tearfund, Kerk in Actie, GroeneKerken, ChristenUnie, CGMV, Christen Contact Agrarisch (CCA), A Rocha en Laudato Si’-werkgroep Nederland.

We zien uit naar een week vol inspiratie, uitwisseling, voorbeelden uit de praktijk en activiteiten.