image description image description image description image description

Ontdek jouw volgende stap naar een duurzame levensstijl. Groen Geloven biedt je een nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Laat je inspireren door prikkelende speeches, ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontmoet mensen die net als jij op zoek zijn naar een levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Deze dag ontdek je welke concrete stappen jij kunt zetten om thuis, in je kerk en in je omgeving het verschil te maken. Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie.

Groen Geloven uitverkocht – hoe je er toch bij kunt zijn

Indien je geen kaartje hebtweten te bemachtigen, is het toch mogelijk om Groen Geloven 2019 mee te maken. Wij zullen via Facebook en Twitter verslag doen van de dag, sprekers interviewen en vragen beantwoorden. Zo kan je er toch ‘bij’ zijn. Houd dus op 5 oktober onze pagina’s in de gaten!

Dagprogramma

Groen Geloven biedt een afwisselend programma dat ondermeer bestaat uit inspirerende toespraken van Reinier van den Berg, Trees van Montfoort en Nicky Kroon.

Na het nuttigen van een biologische vegetarische lunch volgt in de middag een programma op maat. Je stelt het ter plekke zelf samen. Zowel voor als na de lunchpauze kan je kiezen uit een groot aantal proeverijen of het volgen van een college. Aan het einde van de dag besluiten we met een netwerkborrel.

Bekijk hier het hele dagprogramma en het aanbod van proeverijen en colleges.

De deuren van het Dominicanenklooster openen om 9.15 uur. Het programma start om stipt 10.00 uur. Vanwege de verwachte drukte, het evenement is volledig uitverkocht, verzoeken we u vriendelijk ruim van tevoren aanwezig is te zijn.

Locatie en routebeschrijving

Groen Geloven vindt plaats in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat 29 in Zwolle. Het klooster ligt op plusminus 10 minuten loopafstand van het station. Bekijk hier de routebeschrijving naar het Dominicanenklooster alsmede ook de parkeermogelijkheden rond het klooster. Op zaterdag is het vaak druk in de stad. Kunt u geen parkeerplek vinden dan zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar aan de Hanzelaan 342. Houdt wel rekening met extra looptijd.

Initiatiefnemers Groen Geloven 2019

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, mede mogelijk gemaakt door: Kerk in Actie, Tear, ChristenUnie, de EO, A Rocha, Micha Nederland, CCA en CGMV.

De naam ‘Groen Geloven’ is tevens de bedrijfsnaam van Marjolein Tiemens-Hulscher. Marjolein geeft lezingen, cursussen en workshop rondom geloof en duurzaamheid. Haar website groengeloven.com laat zien hoe de christelijke spiritualiteit een rijke bron is voor innerlijke duurzaamheid als levenshouding. Marjolein verzorgt tijdens de proeverij een workshop hierover.