image description image description image description image description

Groenekerkendag 2019 - Uitverkocht

Groen Geloven 2019 uitverkocht? Hoe u er toch bij kunt zijn

Het evenement Groen Geloven biedt een nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Luister naar prikkelende speeches en maak tijdens de proeverij kennis met duurzame initiatieven uit de praktijk. Ontdek tijdens Groen Geloven welke stappen u kunt zetten om thuis, in de kerk en in uw omgeving het verschil te maken. Indien u geen kaartje heeft weten te bemachtigen, is het toch mogelijk om Groen Geloven 2019 mee te maken. Wij zullen via Facebook en Twitter verslag doen van de dag, sprekers interviewen en vragen beantwoorden. Zo kunt u er toch ‘bij’ zijn. Houd dus op 5 oktober onze pagina’s in de gaten!

Groen Geloven

Groen Geloven vindt plaats in het Dominicanenklooster in Zwolle. Vanaf het station Zwolle is de locatie goed bereikbaar.

De GroeneKerkendag biedt dit jaar weer een afwisselend programma. In de ochtend kunt u luisteren naar inspirerende speeches van o.a. Reinier van der Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort over wat de Bijbel zegt over ecologische gerechtigheid. Tussendoor worden voorbeelden gedeeld van groene acties en gaan we creatief aan de slag met de ontvangen inspiratie.

Duurzame proeverij en verdiepende colleges

In de middag kunt u interactief kennis maken met een duurzaam product of initiatief naar keuze. Het middagprogramma is een programma op maat. U stelt het ter plekke zelf samen. U kunt kiezen uit meer dan tien onderwerpen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘God in de supermarkt’, ‘de nieuwe beurskoers’, ‘leven zonder afval’ of ‘monumentale kerkpanden’ tot ‘subsidies voor zonnepanelen’. Bent u meer op zoek naar stevigere kost? Dan is er in plaats van de proeverijen ook de mogelijkheid om een college te volgen.

Lunch en borrel inbegrepen

Uiteraard is aan de nodige versnaperingen gedacht. Rond het middaguur wordt een biologische, vegetarische lunch aangeboden. De dag sluit af met een duurzame borrel (inclusief bierproeverij). Zowel lunch als borrel zijn geheel bij de prijs inbegrepen.

Bekijk het hele programma hier.

Uitverkocht

Helaas is de Groenekerkendag 2019 – Groen Geloven uitverkocht. Binnenkort laten we hier weten hoe u de dag toch kunt volgen.

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, mede mogelijk gemaakt door: Kerk in Actie, Tear, ChristenUnie, de EO, A Rocha, Micha Nederland, CCA en CGMV.

De naam ‘Groen Geloven’ is tevens de bedrijfsnaam van Marjolein Tiemens-Hulscher. Marjolein geeft lezingen, cursussen en workshop rondom geloof en duurzaamheid. Haar website groengeloven.com laat zien hoe de christelijke spiritualiteit een rijke bron is voor innerlijke duurzaamheid als levenshouding. Marjolein verzorgt tijdens de proeverij een workshop hierover. Bekijk het programma van Groen Geloven.