GroeneKerkenroute 23 juni 2018

Geniet van de natuur en neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken. GroeneKerkenactie organiseert de ‘GroeneKerkenroute’: vijf regionale fietsroutes langs diverse Groene Kerken op zaterdag 23 juni. Samen fietsen we de zomer in! Doet u mee?

Voor de allereerste keer stellen de Groene Kerken hun kerken een dag lang open om u als bezoeker met het thema duurzaamheid kennis te laten maken en te inspireren.

De 5 routes die GroeneKerkenactie heeft uitgezet lopen door prachtige dorpjes en het typisch Nederlandse landschap. Uiteraard wordt u na de nodige inspanning van het fietsen bij de Groene kerken op de route hartelijke ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Bij elke kerk wordt een duurzame actie getoond en ontvangt u een heerlijke biologische versnapering.

Geef u nu op voor één van de 5 fietsroutes. Ga er alleen op uit, of samen met familie- of gemeenteleden. Meedoen? Klik op ‘Ik fiets mee’ en laat ons weten welke route u wilt fietsen, wie u meeneemt en hoe we u kunnen bereiken.

Ik fiets mee!

Routes

Maak kennis met Groene Kerken. Bij elke kerk kunt u even op adem komen en maakt u kennis met 1 duurzame actie. Deze routes gaan we fietsen:

Route 1: Eindhoven

Een route voor de fietsliefhebber. Deze route legt circa 50 kilometer af langs 6 gemeenschappen door de Brabantse natuur. Vertrek- en eindpunt is station Eindhoven. Tijdens de route wordt onder meer een pitstop gemaakt bij de Johanneskerk en Emmaüskerk te Eindhoven en bezoeken we de Isn Fatih Moskee, de Hoogstraatgemeenschap en gemeenschap de Hooge Berkt in Bergeijk. Wees gerust, voor fietsers met een wat kleiner uithoudingsvermogen is het ook mogelijk een verkorte versie van de route af te leggen.

Route 2: Wageningen

Een gedeelte van deze fietstocht legt u af door langs rivier de Nederrijn te fietsen. Een mooi stukje Hollands glorie.
Deze Gelderse route van 30 kilometer begint en eindigt bij station Ede-Wageningen en passeert de Grote Kerk en Arboretumkerk in hartje Wageningen en de Veluwse kerken in Renkum en Bennekom.

Route 3: Haarlem

Dé fietstocht met allure en cultureel genot. Deze GroeneKerkenroute van 36 kilometer centreert zich rondom Haarlem; een eeuwenoude Noord-Hollandse stad met de duinen en het strand als achtertuin. We gaan langs bij de groene kerken in Bloemendaal, Bennebroek, Hoofddorp en Heemstede en sluiten de route af met een bezoek aan de Selimiye moskee in Haarlem. Een variëteit aan groene gemeenschappen en duurzame acties!

Route 4: Assen

De provincie van de veengrond, hunebedden en Drentse worst. Deze route van 54 kilometer is uitgezet voor de echte doorzetter en focust zich rondom de provinciehoofdstad Assen. Ook in het noorden maken diverse groene kerken zich hard voor schepping en natuur. De kerken die we bezoeken in Assen, Peize en Eelde laten je kennis maken met hun duurzame activiteiten en zetten graag hun deuren graag voor u open.

Route 5: Middelburg

In de Middeleeuwen kwam de Zeeuwse bevolking voornamelijk rond van de ambachtelijke zoutproductie.
Nog steeds kunt u genieten van de zilte zeelucht tijdens de GroeneKerkenroute van 32 kilometer op Walcheren. Start in het historische middelburg, om vervolgens kennis te maken met Evangelische Gemeente De Wijngaard in Oost-Souburg. Vervolg de fietstocht naar de pittoreske dorpskerk in Koudekerke en bezoek ten slotte de protestantse gemeente in kustplaats Oostkapelle.

Ik fiets mee!