image description image description image description image description

Thema dit jaar is Groen & eerlijk

Groenekerkendag 2017

 
 
 
 

Op zaterdag 7 oktober vindt voor de zesde keer de Groene Kerkendag plaats!
De dag is bedoeld voor iedereen die met zijn/haar kerk duurzame stappen wil zetten. Het thema dat tijdens de dag centraal staat is: Groen & Eerlijk.

Locatie: Hamseweg 40 te Amersfoort (Hoogland).
Aanvang: 10.00 uur, vanaf 9.30 een fair-trade kop kofie/thee.
Kosten: 10 euro (incl. een heerljke biologische lunch).
 
 

Sprekers

Adrian de Groot Ruiz

Adrian de Groot Ruiz is directeur van True Price. Adrian de Groot Ruiz wil dat bedrijven en kerken bewust worden van de verborgen kosten die gemaakt worden bij het produceren van koopwaar.

Martine Vonk

Dr. Martine Vonk werkt als lector ethiek en technologie bij Saxion Hogeschool. Ze spreekt over de oorzaken van de huidige klimaatveranderingen,, maar ook positieve trends zijn om uitstoot te verminderen.

Antonie Fountain

Antonie is mensenrechtenactivist, spreker, en publicist. Antonie spreekt over wat je als kerk of community kan doen om rechtvaardige ketens te bewerkstelligen.

Jochum Veerman

Jochum Veerman is policy, campaign & communication manager bij Max Havelaar. Jochum geeft vandaag een kijkje achter de schermen van het Fairtrade keurmerk.

 
 

Workshops

Eerlijkegeldwijzer.nl

Deze website geeft consumenten de mogelijkheid om verzekeraars en banken te vergelijken op de scores voor hun duurzaamheidsbeleid. Door Titus Bolten (Amnesty International).

God in de supermarkt

Ontdek de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld. Door Alfred Slomp.

Boeren met ontzag

We nemen je letterlijk mee de moestuin in en doen een beroep op jouw groene vingers. Door Wim Schippers en Jaap Kalf.

Mensenhandel

Een interactief gesprek over het stoppen van mensenhandel door een duurzame levensstijl aan de hand van voorbeelden vanuit de thee-indrustrie. Door Esta Steijn (Directeur Stop the Traffik).

 

MELD JE AAN