Fiets 23 juni mee met de GroeneKerkenroute

Geniet van de natuur en neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken. GroeneKerkenactie organiseert de ‘GroeneKerkenroute’: vijf regionale fietsroutes langs diverse Groene Kerken op zaterdag 23 juni. Samen fietsen we de zomer in! Doet u mee?

Voor de allereerste keer stellen de Groene Kerken hun kerken een dag lang open om u als bezoeker met het thema duurzaamheid kennis te laten maken en te inspireren.

De 5 routes die GroeneKerkenactie heeft uitgezet lopen door prachtige dorpjes en het typisch Nederlandse landschap. Uiteraard wordt u na de nodige inspanning van het fietsen bij de Groene kerken op de route hartelijke ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Bij elke kerk wordt een duurzame actie getoond en ontvangt u een heerlijke biologische versnapering.

Geef u nu op voor één van de 5 fietsroutes. Ga er alleen op uit, of samen met familie- of gemeenteleden.

Meld u hier aan!

Routes

Maak kennis met Groene Kerken. Bij elke kerk kunt u even op adem komen en maakt u kennis met 1 duurzame actie. Deze routes gaan we fietsen:

Route 1: Noord-Brabant

Een route voor de fietsliefhebber. Deze route legt circa 40 kilometer af door de Brabantse natuur. Vertrek en eindpunt bevinden zich in Eindhoven. Wees gerust, voor de wandelaar of fietser met een wat kleiner uithoudingsvermogen is het ook mogelijk een verkorte versie van de route af te leggen.

Route 2: Gelderland

Een prachtige tocht. Een gedeelte van de tocht legt u af door langs rivier de Nederrijn te fietsen. Een mooi stukje Hollands glorie. Deze Gelderse route van ca 20 km begint en eindigt in Wageningen, maar doorkruisen ook de Veluwse plaatsjes Renkum en Bennekom.

Route 3: Noord-Holland

De fietstocht met allure en cultureel genot. Deze route van ca 27 km centreert zich rondom Haarlem, de eeuwenoude Noord-Hollandse stad, met de duinen en het strand als achtertuin. De plaatsjes Bloemendaal, Bennebroek en Heemstede komen aan bod. Ontdek ook het beschermde nationaal park Zuid-Kennemerland en beleef de variëteit aan groene gemeenschappen en duurzame acties deze route.

Route 4: Drenthe

De provincie van de veengrond, hunebedden en de Drentse worst. Deze route van ca. 80 km is uitgezet voor de echte doorzetter en focust zich rondom de provinciehoofdstad Assen. Ook in het noorden maken diverse groene kerken zich hard voor duur-zaamheid en zetten graag hun deuren voor u open. Gelukkig maken we ook gebruik van de binnendoorweggetjes en is het mogelijk een verkorte versie van de meest noordelijke route af te leggen.

Route 5: Zeeland

In de Middeleeuwen kwam de Zeeuwse bevolking voornamelijk rond van de ambachtelijke zoutproductie.
Nog steeds kun je genieten van de zilte zeelucht tijdens de fietstocht op Walcheren. Fiets langs het bekende Zoutelande, het levendige Oost-Souburg en start en begin in het historische Middelburg. Een ultieme kans om de Groene Kerken in onze Zeeuwse provincie eens van binnen te bekijken!

* Exacte locaties zijn nog onder voorbehoud. Alle routes zijn nog in ontwikkeling. We zien je graag tijdens de GroeneKerkenroute!