Klimaatpelgrimage

Pelgrimage voor Klimaatgerechtigheid

In november 2020 wordt in Glasgow de VN Klimaattop gehouden. Een belangrijke bijeenkomst, waar veel regeringsleiders afspraken zullen maken die ons allemaal aangaan.

Vanuit de Duitse kerken wordt een klimaatpelgrimage georganiseerd. Een groep christenen zal een pelgrimage lopen, van Polen tot Glasgow. Een pelgrimage voor klimaatgerechtigheid.

De pelgrims zullen door Nederland lopen, tussen 9 en 20 oktober. Zij volgen een route, pakweg langs onze A1. Ze komen bij Hengelo ons land binnen en zullen in IJmuiden op de ferry naar Noord-Engeland stappen.

GroeneKerken sluit zich bij deze beweging aan, en roept kerken en christenen in Nederland op om mee te lopen. Het is mogelijk om de hele pelgrimage mee te lopen, maar ook een dag of een paar dagen in Nederland natuurlijk.

We zijn bezig de kerken op de route te vragen om pleisterplaats te zijn voor de pelgrims.

Meer info volgt wanneer er meer bekend is, maar is al hier te lezen:

dagen

uren