groene-fietstochten

UITGESTELD TOT VOLGEND JAAR WEGENS COVID-19

GroeneKerken en A Rocha organiseren op zaterdag 20 juni in acht regio’s de Groene Fietstochten.
Op acht locaties voert de route langs diverse groene kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Op elke route bevindt zich minimaal 1 kerk die laat zien hoe zij een duurzame levensstijl in de praktijk brengen. Je kunt vrijblijvend een kijkje in de keuken (of tuin!) nemen van groene kerken om vol nieuwe ideeën naar huis te kunnen gaan. Tijdens de Groene Fietstochten ontdek je dat ‘duurzaam doen’ niet moeilijk is.

Als deelnemer aan zo’n route kan het ook zomaar zijn dat je op het dak van een kerk komt te staan om de zonnepanelen te bewonderen. In elke kerk wordt je gastvrij ontvangen met een biologische versnapering, van sap uit eigen boomgaard tot groente uit eigen tuin. Op 20 juni kun je samen een recreatieve dag hebben, waarbij je kunt genieten van de natuur en pittoreske plaatsjes en tegelijkertijd kun je ontdekken wat je kunt ondernemen op het gebied van duurzaamheid in eigen huis en kerk.

De Groene Fietsroutes worden niet georganiseerd zonder reden. Dagelijks horen we over de urgentie en de toenemende effecten van klimaatverandering. Dat geldt ook op gebied van biodiversiteit. Er zijn al veel minder diersoorten dan 10 jaar geleden. Veel planten-, boom- en bloemsoorten (dreigen te) verdwijnen. Tijdens de GroeneKerkenroutes maak je ook kennis met groene kerken die actie hebben ondernomen op gebied van biodiversiteit, door ruimte te maken in hun kerktuinen voor natuur. Zo zie je bijvoorbeeld dat kerken aan de slag gaan met nestkasten en groene daken; een positieve bijdrage in tijden van ecologische crisis.

‘Groene Fietstochten’ is een initiatief van GroeneKerken en A Rocha. Beide organisaties ervaren dat geloof en verduurzaming alles met elkaar te maken hebben. Geloof betekent invulling geven aan de Bijbelse opdracht van goed en recht doen omwille van de naaste en de God die alles schiep. Verduurzaming hoort bij de missie van kerk-zijn en geloven.

Fiets je mee?
Bekijk hier de diverse Groene Fietstochten en meld je aan.