Bijeenkomst 100e groene kerk

Op 7 oktober is het zover: dan wordt het 100e GroeneKerkenbordje uitgereikt. Niet aan één kerk, maar aan maar liefst vijf kerken. De Hooglandse kerk, Marekerk, Vredeskerk, Regenboog en Antoniuskerk uit Leiden hebben zich namelijk gezamenlijk aangemeld als groene kerk.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Hooglandse kerk wordt op 7 oktober aandacht besteed aan de mijlpaal van honderd groene kerken. Naast scriba René de Reuver zal ook wethouder Paul Dirkse aan het woord komen. De kerken willen namelijk aansluiten bij de Duurzaamheidsagenda van de Gemeente Leiden. Vanuit hun wens om zorg te dragen voor de schepping, gaan ze komende tijd aan de slag met een uitgebreid duurzaamheidsproject.

Wilt u de bijeenkomst in de Hooglandse kerk bijwonen? Laat het weten via [email protected].

• Inloop. 16:00-16:30 uur
  • Welkom. Foort van Oosten/Simon van Wijlen
  • Toelichting op het PgL Duurzaamheidsprogramma. Cent van Vliet, voorzitter werkgroep
  • Verbinding met PKN. Ds. René de Reuver