image description image description image description image description

Word ook Groene Kerk!

Met GroeneKerken willen Kerk in Actie en Tear kerken ondersteunen om duurzamer en groener te worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Zo kun je meedoen:

1. Download het startpakket

Download het gratis Startpakket en ontvang tips in je mailbox. Kies een thema dat jij belangrijk vindt en ga daarmee aan de slag in jouw kerk.

1. Download het startpakket

2. Meld je kerk aan

Je kunt je aanmelden als groene kerk of geloofsgemeenschap wanneer je met elkaar één duurzame stap per jaar zet. Deel met ons welke groene stappen je als geloofsgemeenschap al hebt ondernomen en welke groene plannen jullie hebben. Ook lezen we graag in een korte beschrijving over wie jullie zijn.

2. Meld je kerk aan

3. Ontvang het bordje

Wij nemen persoonlijk contact met jullie op, plaatsen jullie informatie op de website en sturen jullie een link voor het bestellen van het GroeneKerkenbordje, zodat je deze op een mooie zichtbare plek in of op het gebouw kunt hangen. Dit bordje kost 54 euro en is volledig duurzaam geproduceerd.

3. Ontvang het bordje

4. Wissel ervaringen uit

De geloofsgemeenschappen die zich hebben aangemeld bij GroeneKerken wisselen ervaringen uit door elkaar om advies te vragen of informatie te delen via ‘alle kerken’. Houd ons ook op de hoogte van jullie activiteiten, zodat we die kunnen delen in de nieuwsbrief en op social media.

4. Wissel ervaringen uit

5. Zet je stappen

Via de Toolkit op de website kun je een volgende duurzame stap kiezen uit de vele ideeën en adviezen die gegeven worden. Houd de informatie over de groene stappen die jullie ondernemen actueel door een update te sturen via het contactformulier.

5. Zet je stappen

Film over GroeneKerken