Waterbesparing

Tips voor zuinig omgaan met water

Tip

Bespaar tot wel 40% op drinkwater en geld met een waterbesparende knop in de toiletten voor de kleine boodschap.

Wil uw installateur daar niet aan uit angst voor verstoppingen? Laat dan eens per kwartaal alle wc’s tegelijk doorspoelen, om de pijpen open te houden.
Tip

Heeft uw kerk toiletten zonder bespaarknop en is het niet mogelijk deze snel te vervangen? Leg een baksteen in het reservoir, dat bespaart per spoelbeurt een liter water.

Tip

Overweeg de toiletten aan te sluiten op regenwater in plaats van leidingwater.

Sluit op de regenpijp een regenton aan waaruit de planten en het groen indien nodig bewaterd kunnen worden.

Spoelen – het laten lopen van de kraan – na een vakantieperiode is geen verspilling! Het is noodzakelijk om besmetting door de beruchte legionellabacterie te voorkomen.

Kerk met ervaring

Nederlands Gereformeerde Kerk de Lichtboog, Houten

1-knops spoelknoppen op de wc’s vervangen door 2-knops exemplaren. Waterbesparing van ongeveer 40%; informatie www.groenekerken.nl/kerken/de-lichtboog-ngk-houten/