Yildirim Beyazit Camii Uden

Wie zijn wij

We zijn sinds 2015 bezig met het verduurzamen van onze Moskee. We hebben een oud schoolgebouw als moskee waar we sterk de aandacht geven aan Samen zijn Samen sterk. Geef ook voor de toekomst onze kinderen een gebouw dat weinig kosten heeft en zuinig is met energie.

Iman preekt over de zorg voor de schepping. Hij gebruikt de ayets en hadis van onze profeet Mohammed vzmh om te vertellen dat onze aarde een gemeenschappelijk vervoersmiddel is dat door ieder wordt gebruikt. vertelt de Imam de jeugd in de Koranlessen dat Allah deze aarde heeft geschapen om zuinig op te zijn zodat je nu en later met plezier van deze aarde kan genieten.

We zijn gestart met energiebesparing: isolatie van het hele gebouw. We monitoren stookgedrag. Luchtklimaat beheersing is aangeschaft, ketel is vervangen door een HR Ketel, airco’s vervangen door milieuvriendelijke airco’s. Alle verlichting is vervangen door ledverlichting. Afval word gescheiden. Radiatoren vervangen door vloerverwarming. We hebben groene stroom.

We hadden last van waterlekkages, deze zijn allen opgespoord en vervangen. Zo gaan we waterverspilling tegen. We gebruiken gerecycled toiletpapier. Bewegingsensoren in ruimte rituele wassing aangebracht.

Op de jaarlijkse grote braderie verkopen we 2de hands spullen.

In de komende jaren willen we graag een overstap maken naar zonne-energie als we de geld er voor hebben. Bij een volgend energiecontract zal ook gekeken worden naar groen gas. Als de verbouwing klaar is gaan we de tuin aanpakken. We gaan nadenken hoe we de jeugd erbij kunnen betrekken en hoe we thema avonden kunnen organiseren rond o.a. fairtrade.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check

Contact met Yildirim Beyazit Camii Uden