Statie van de H. Lebuïnus Hengelo

Wie zijn wij

We zijn een gastvrije kerk met een open oog voor de maatschappij en maatschappelijke processen. Bijbels geïnspireerde zorg voor mensen en voor de leefomgeving. Liturgie als centrale plaats van ontmoeting en inspiratie voor de gemeente.

De individuele leden doen het nodige, maar nu willen we samen met de landelijke kerk (OKKN) ook als plaatselijke geloofsgemeenschap ons meer inzetten voor verduurzaming en dit duidelijker thematiseren, naast de inzet voor solidariteit en gerechtigheid die we plegen.

• Een duidelijker inkoopbeleid gericht op solidariteit en duurzaamheid
  • Nog zuiniger met energie omgaan
  • Binnen de liturgie uitdrukkelijker inspireren tot duurzaamheid, naast solidariteit wat al veelvuldig gebeurt
  • In ons contactorgaan de Lebuinuskompas regelmatig aandacht vragen hiervoor en inspirerende ervaringen van gemeenteleden opnemen