Protestantse Gemeente Oud-Beijerland

Wie zijn wij

In september 2010 hebben we ons nieuwe kerkgebouw “De Open Hof” in gebruik genomen. De Protestantse Gemeente De Open Hof geeft op eigen wijze inhoud aan haar roeping om in vrijheid en veelkleurigheid samen te zoeken naar de betekenis van het evangelie van Gods liefde door elkaar te aanvaarden, naar elkaar om te zien en elkaar de ruimte te bieden en te laten. We weten ons geroepen om gastvrij en verantwoordelijk in de samenleving te staan en dienstbaar te zijn aan mensen in de knel. In leven en werken willen we van harte oog hebben en ons inzetten voor duurzaamheid en vergroening.
Deze opdracht zien we meegegeven worden vanuit de bijbelse notie van verantwoord en zorgzaam omgaan met de schepping die door God aan mensen is toevertrouwd.
Als duurzame geloofsgemeenschap wil De Open Hof een stimulerende en ondersteunende rol spelen naar haar leden toe en ook breder in de samenleving om haar heen. Duurzaamheid is een thematiek die door het jaar heen continu aandacht vraagt. Het is voor een deel een bewustwordingsproces dat telkens gestimuleerd moet worden. Anderzijds vraagt het ook ieder jaar om concrete doelen die in de gemeente (en daarbuiten) ontplooid worden.

• Het gebruik van fair trade koffie en thee
  • Het gebruik van papieren koffiebekers
  • Het gebruik van FSC papier
  • De diaconie ondersteunt de voedselbank
  • De diaconie heeft een deel van haar vermogen belegd in microcredit via Oikocredit
  • Overstappen naar Energie voor Kerken.
  • Besparen op het verbruik van elektriciteit door in 76 verlichtingsarmaturen één van de twee spaarlampen verwijderen
  • Bewuster omgaan met het aandoen van verlichting
  • Voorbereiden van een themadienst rond de dag van de duurzaamheid (10 oktober)
  • Regelmatig in ons kerkblad publiceren over verduurzamen