Protestantse Gemeente Markelo

Wie zijn wij

Markelo is een typisch Twents dorp met zijn essen en boerderijen. De werkgelegenheid op de boerenbedrijven is dit de laatste decennia terug gelopen. Er is nu een grote variatie van hoe men in het dagelijks leven zijn/haar brood verdient.

De Martinuskerk in Markelo is de enige kerk in Markelo. De van origine Nederlands Hervormde kerk (van het midden) is ruim tien jaar lid van de Protestantse kerk in Nederland.

• Er zijn zestig zonnepanelen geplaatst
  • We schenken Fairtrade koffie en thee bij bijeenkomsten van de kerk

Zonnepanelen op dak bijgebouw Martinuskerk Markelo

• We gaan deelnemen aan die werkgroepen. We hebben contact met enkele organisaties die al werkzaam zijn in de Hof van Twente (Markelo is één van de 5 kernen van de Hof van Twente) zoals: fairtradehofvantwente.nl en binnenkort de werkgroep ‘hofkracht’.
  • Een cursus waar ik naar toe ga: “Een idee en dan?”
  • In de komende tijd gaan we LED-verlichting in de kerk en in het bijgebouw overwegen
  • We gaan nadenken over een verandering van bank
  • Verder is onze wens iets doen met “Schepping en natuur”. Niet alleen de boeren in ontwikkelingslanden willen graag een eerlijke beloning van hun werk maar ook de boeren in onze omgeving hebben het moeilijk met de macht van de grootwinkelbedrijven. Te denken valt dus aan een kleinschalige lokale coöperatie die lokaal hun producten aan de man (markt) brengt.

schepping en natuur schepping en natuur check
geloof en inspiratie geloof en inspiratie
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check