Protestantse Gemeente Heemstede

Wie zijn wij

De Protestantse Gemeente Heemstede heeft de beschikking over twee kerkgebouwen: de onlangs verbouwde historische Oude Kerk en de naoorlogse Pinksterkerk. Beide gebouwen zijn rijksmonument. Naast de Oude Kerk is er een wijkgebouw, de Pauwehof, dat door middel van een glazen corridor is verbonden met de kerk.

interieur-pkn-heemstede-oude-kerk

De kerkenraad besloot om stapsgewijze te verduurzamen en groene kerk te worden. Er werd een werkgroep ingesteld met vijf leden. Zij hebben ieder hun eigen inbreng: diaconaal, milieukundig, financieel en theologisch.

• Doorlichten van de bedrijfsvoering (inkoop, verbruik en afval)
  • Een inventarisatie van de duurzaamheidskwaliteit van de gebouwen en een voorstel doen
  • De werkgroep zal de uitvoering van de verbeteringen verbinden met de inhoud van de erediensten (theologisch en liturgisch) en de bewustwording van de gemeenteleden
  • Het College van Kerkrentmeesters zal onderzoeken hoe geldmiddelen duurzaam belegd kunnen worden