Maartenskerkgemeente Doorn

Wie zijn wij

De Maartenskerkgemeente is een levendige geloofsgemeenschap die huist in de eeuwenoude Maartenskerk, aan het centrale kruispunt van het dorp. Wij zijn een geloofsgemeenschap die wil leven met en voor God. God blijft voor ons een Mysterie en maakt zich tegelijkertijd aan ons bekend als Oorsprong, doel en zin van ons leven,  als onze Schepper en Vader.

• We zijn overgestapt op fairtradekoffie en -thee. In diensten waarin we het Avondmaal houden, halen we geld en goederen op voor de voedselbank.
  • We besteden  in zowel de fruitoogstdienst als tijdens de veertigdagenperiode aandacht aan het thema duurzaamheid.
  • We zijn gestart met een Repaircafé en hebben een Maartensmarkt uitgevoerd. Ook hebben we zonnepanelen geplaatst op de Koningshof, een zalencentrum dat onze kerk exploiteert.
  • We hebben een rubriek in ons kerkblad over duurzaamheid. Afgelopen seizoen hebben we aandacht besteed aan biologische voeding die in onze omgeving te verkrijgen is

• We zoeken contact met anderen in ons dorp die bezig zijn met duurzaamheid en rapporteren daarover in het kerkblad.
  • Er komt een groene diaken.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen