Centrum Moskee Deventer

Wie zijn wij

De moskee is in eerste instantie de gebedsruimte van moslims, die net als de kerk voor Christenen midden in de gemeenschap der gelovigen staat. Meer en meer vervult de moskee naast zijn godsdienstige taak ook een sociale taak.

• We doen mee met de campagne Deventer Schoon Familie. We hebben onder andere een inzamelpunt voor gescheiden afval.

• We gaan in onze moskee een nulmeting ten aanzien van duurzaamheid doen.
  • We blijven de Fairtrade campagne van de gemeente Deventer steunen.
  • De ProMo-vrouwengroep (Protestantse en Moslimvrouwen) zet duurzaamheid op hun agenda.
  • We gaan andere moskeeën in de regio benaderen om zich aan te sluiten bij de GroeneKerkenactie, zodat er meer moskeeën in de buurt hun commitment uitspreken en verduurzaming bevorderen.
  • We gaan in gesprek met de Ichtuskerk te Colmschate (ook een groene kerk) over mogelijke samenwerking in het kader van duurzaamheid.

schepping en natuur schepping en natuur
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check

Contact met Centrum Moskee Deventer