Hervormde Gemeente Den Bommel

• We gebruiken al jaren groen gas en groene stroom
  • We drinken Fairtrade koffie en thee
  • Bekijk het materiaal dat in de kerk gebruikt werd voor een gesprek met jongeren (16+) over geloof en duurzaamheid. Het gesprek in de kerkenraad werd ingeleid met materiaal dat hier te lezen is.

• In augustus 2016 deed onze kerk met twee estafetteploegen mee aan de Omloop op Goeree-Overflakkee, in T-shirts met het GroeneKerkenlogo. De Omloop is de jaarlijkse prestatie-wandeltocht van 110 kilometer op Goeree-Overflakkee. We kregen heel veel reacties n.a.v. de shirts en werden regelmatig geïnterviewd voor de krant, radio en de TV. De standaardvraag was ‘Groene kerk zijn, wat is dat?’ De Omloop leverde de groene kerken heel veel positieve promotie op. Hier leest u het artikel over onze gemeente op eilandennieuws.nl en hier het artikel dat in het RD verscheen.

• Plaatsen zonnepanelen op verenigingsgebouw (dekkend voor het verbruik). Hiermee dragen we bij aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Goeree-Overflakkee (“Energieneutraal in 2020” zie www.goeree-overflakkee.nl/duurzaamheid). Vier panelen ontvangen we van windmolen coöperatie Deltawind! Zie info in dit artikel
  • Lid worden van de windmolen coöperatie Deltawind (www.deltawind.nl)
  • Aanbrengen LED verlichting
  • Bewust stoken van gebouwen