Protestantse Gemeente Beilen

Wie zijn wij

De Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen is een kerkelijke gemeente waarvan Jezus Christus Zelf het hoofd is. Hij is het die ons door genade heeft geroepen om Hem na te volgen en zo ons als bouwstenen van Zijn gemeente te laten gebruiken. We zijn een veelkleurige gemeente die ruimte biedt aan ‘gelovige en zin-zoekende’ mensen. In de gezindheid van Zijn liefde en rechtvaardigheid, geleid door de Geest en geïnspireerd door de Bijbel, leven wij met het oog op Gods Koninkrijk.

• De werkgroep Groene Kerk heeft de opdracht de gemeente uit te nodigen tot bezinning en op te roepen tot acties
  • Het thema duurzaamheid is opgenomen in het beleidsplan 2015-2018
  • Bij de renovatie van de kerk is in 2015 extra geïnvesteerd in duurzame maatregelen
  • Het hele jaar door staat in elk kerkblad een praktische groene tip voor de milieubewuste praktijk thuis
  • De werkgroep Groene Kerk heeft van de landelijke klimaatloop op 20 september 2015 het traject Beilen – Assen georganiseerd. Zie het verslag, foto’s en filmpje hierover via deze link. Een radio-interview over de klimaatloop is hier te vinden.

• Klimaatverandering is voor het komende jaar het thema in vieringen ZWO, dankdag en biddag voor gewas en arbeid en in twee bijeenkomsten Vorming en Toerusting
  • In 2016 gaan we zonnepanelen aanschaffen voor op het dak van de kerk

schepping en natuur schepping en natuur
omgaan met geld omgaan met geld