De Protestantse Gemeente Assen

Geen informatie beschikbaar.

• De Opstandingskerk, één van de vijf kerkgebouwen van de Prostestantse Gemeente Assen, mag zich sinds 2013 Groene Kerk noemen. Op het dak zijn 36 zonnepanelen geplaatst en via een monitor in de hal van de kerk kunnen bezoekers volgen hoeveel energie er wordt opgewekt en wat de besparing is die gerealiseerd wordt.
  • De wijkgemeenten De Drieklank en Vredenoord hebben het Fairtrade-keurmerk.
  • In verschillende wijkgemeenten hielden we speciale Fairtrade-diensten.
  • Er is een actieve werkgroep Economie en Geloof die verschillende activiteiten rond duurzaamheid en rechtvaardige economie ontplooit, zoals een voorlichtings- en discussieavond over duurzaam beleggen.
  • In 2015 organiseerden we de regionale Klimaatloop.

• Er worden jaarlijks ‘Dankdaglezingen’ georganiseerd met verschillende sprekers. Sprekers die al eens zijn geweest zijn onder andere Tweede Kamerlid Esmee Wiegman (CU), Reinier van den Berg (weerman RTL), Arjo Klamer (econoom), Jacobine Geel (ambassadrice Fair Trade gemeenten), Marjan Minnesma (Urgenda), landbouweconoom prof. Rudy Rabbinge, dijkgraaf Marga Kool en dit jaar Maurits Groen (in 2015 door Trouw uitgeroepen tot duurzaamste Nederlander).
  • We organiseren themadiensten over verduurzaming.
  • We richten ‘milieustraatjes’ in in verschillende kerken.
  • We bezoeken bedrijven die prioriteit geven aan een duurzame bedrijfsvoering.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld check
beleid en aanpak beleid en aanpak check

Contact met De Protestantse Gemeente Assen