Eyup Sultan Moskee Apeldoorn

Wie zijn wij

Stichting Eyüp Sultan Moskee is ontstaan vanuit de Turkse Islamitische gemeenschap. Deze gemeenschap was bewust van hun tekortkoming in de samenleving. Zij wilden een moskee oprichten die voor iedereen toegankelijk was en waar de leden van de moskee konden bidden en bijeen komen. De stichting heeft ten doel het versterken van de positie van leden binnen de Nederlandse maatschappij door het verstrekken van informatieve, ondersteuning, scholing en advies op het gebied van onderwijs, opvoeding en cultuur.

• De gemeente heeft voor ons een quick scan energiebesparing gedaan. Met een aantal uitkomsten konden we meteen aan de slag: we hebben een nieuwe thermostaatknop gekocht en zullen binnenkort overstappen naar een andere energieleverancier. Daarnaast hebben we twintig zonnepanelen geplaatst.
  • We hebben ledlampen aangeschaft.
  • In het voorjaar van 2015 hebben we drie bomen geplant om de omgeving nog groener te maken.
  • Naast een grote grijze container hebben we voor oud papier en glas een aparte container staan om papier en glas te verzamelen.

• We organiseren jaarlijks een bazaar en zorgen er zo voor dat tweedehands producten nieuw leven krijgen. Bovendien halen we hiermee geld op om nieuwe milieuvriendelijke stappen te kunnen zetten.
  • We gaan een jaarlijkse ‘dag van het groen’ instellen om aandacht te vragen voor het groen in onze buurt. We zijn van plan om onze jeugdverenigingen hierbij te betrekken.
  • We gaan ons hele gebouw inrichten met ledlampen.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check
bewust inkopen doen bewust inkopen doen