Open Hofkerk Apeldoorn

Geen informatie beschikbaar.

• Het beleid van de kerk kerk is met betrekking tot duurzaamheid aangepast. De voortgang wordt gemonitord via een vast agendapunt op de kerkeraadsvergadering.
  • Met een energiescan zijn energiebesparende maatregelen gerealiseerd, zoals een andere instelling van de CV-ketel, betere ventilatie, overgaan op ledverlichting, betere afstemming van het gebruik van de ruimtes en extra dubbele beglazing. Dit leverde een energiebesparing van tien procent op.
  • Het papierverbruik is verminderd door de wekelijkse digitale nieuwsbrief.
  • De kerk heeft een repaircafe opgezet en jaarlijks wordt een voorjaarsmarkt georganiseerd waarbij hergebruik wordt gestimuleerd. De opbrengst wordt besteed aan een goed doel.

• We zetten reeds gestarte acties rondom hergebruik, recycling en energie voort en stimuleren dat in breder verband samen met de werkgroep Duurzaamheid.
  • De Open Hofkerk neemt actief deel aan Kerschoten Energie Neutraal in samenwerking met de burgerlijke gemeente om de wijk in 2020 energieneutraal te laten zijn.
  • We werken idee├źn voor energiebesparing en duurzame energietoepassing PV verder uit en realiseren deze plannen zo mogelijk.
  • We gaan bewust inkopen doen door milieubewust aan te schaffen en gebruik te maken van fairtradeproducten.
  • We gaan excursies organiseren in samenwerking met anderen, waarmee mensen ge├»nspireerd worden door schepping en natuur.

schepping en natuur schepping en natuur check
omgaan met geld omgaan met geld
beleid en aanpak beleid en aanpak check

Contact met Open Hofkerk Apeldoorn