Fiets mee met de GroeneKerkenroute op zaterdag 23 juni!

Posted on 18/05/18

Geniet van de natuur en neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken. GroeneKerkenactie organiseert de ‘GroeneKerkenroute’: drie regionale fietsroutes langs diverse Groene Kerken op zaterdag 23 juni. Samen fietsen we de zomer in! Doet u mee?

Voor de allereerste keer stellen de Groene Kerken hun kerken een dag lang open om u als bezoeker met het thema duurzaamheid kennis te laten maken en te inspireren.

De 3 routes die GroeneKerkenactie heeft uitgezet lopen door prachtige dorpjes en het typisch Nederlandse landschap. Uiteraard wordt u na de nodige inspanning van het fietsen bij de Groene kerken op de route hartelijke ontvangen door een gastheer of gastvrouw. Bij elke kerk wordt een duurzame actie getoond en ontvangt u een heerlijke biologische versnapering.

Geef u nu op voor één van de 3 fietsroutes. Ga er alleen op uit, of samen met familie- of gemeenteleden. Meedoen? Klik op ‘Ik fiets mee’ en laat ons weten welke route u wilt fietsen, wie u meeneemt en hoe we u kunnen bereiken.

Let op: in verband met te weinig belangstelling zijn de routes in Zeeland en Eindhoven gecanceld.

Ik fiets mee!

Routes

Maak kennis met Groene Kerken. Bij elke kerk kunt u even op adem komen en maakt u kennis met 1 duurzame actie. Deze routes gaan we fietsen:

Route 1: Wageningen

Een gedeelte van deze fietstocht legt u af door langs rivier de Nederrijn te fietsen. Een mooi stukje Hollands glorie.
Deze Gelderse route van 30 kilometer begint en eindigt bij station Ede-Wageningen en passeert de Grote Kerk en Arboretumkerk in hartje Wageningen en de Veluwse kerken in Renkum en Bennekom.

Route 2: Haarlem

Dé fietstocht met allure en cultureel genot. Deze GroeneKerkenroute van 36 kilometer centreert zich rondom Haarlem; een eeuwenoude Noord-Hollandse stad met de duinen en het strand als achtertuin. We gaan langs bij de groene kerken in Bloemendaal, Bennebroek, Hoofddorp en Heemstede en sluiten de route af met een bezoek aan de Selimiye moskee in Haarlem. Een variëteit aan groene gemeenschappen en duurzame acties!

Route 3: Assen

De provincie van de veengrond, hunebedden en Drentse worst. Deze route van 54 kilometer is uitgezet voor de echte doorzetter en focust zich rondom de provinciehoofdstad Assen. Ook in het noorden maken diverse groene kerken zich hard voor schepping en natuur. De kerken die we bezoeken in Assen, Peize en Eelde laten je kennis maken met hun duurzame activiteiten en zetten graag hun deuren graag voor u open.

Ik fiets mee!

Back to news